Coneix la col·lecció del Morera siguis on siguis

2 d'agost de 2022

Coneix la col·lecció del Morera siguis on siguis

El Museu d’Art Jaume Morera, donant continuïtat al treball de divulgació historicoartística que promou a través de les xarxes socials (YouTube, Instagram, Twitter i Facebook), aquest mes presenta tres noves Càpsules d’Art per difondre la seva col·lecció. En aquesta ocasió, tres personalitats lleidatanes vinculades al món de la cultura són les encarregades d’aproximar al públic algunes de les obres que custodia el Museu. 

La Càpsula audiovisual que dona el tret de sortida a la presentació d’aquests continguts la protagonitza l’actriu Lara Díez i Quintanilla (1985, Lleida), que aproxima al públic l’escultura Sense títol V (2004), de la sèrie Trabajos verticales, de Miguel Pablo i Manuel Pedro Rosado (MP & MP Rosado). Díez és membre de les companyies La Volcànica i RetreTTeatre, i segurament l’heu vist al programa Polònia, de TV3, imitant Anna Gabriel, Inés Arrimadas o Isabel Díaz Ayuso.   

Els tres dimarts següents, des dels perfils de les xarxes socials del Museu, es difondrà una nova Càpsula d’Art. El pròxim protagonista serà l’historiador i escriptor Albert Villaró (1964, la Seu d’Urgell), conegut per obres com Els ambaixadors (Destino) i La Companyia Nòrdica (Columna). El dimarts 9 d’agost Villaró ens aproximarà a la representació de les muntanyes a través d’un estudi de l’obra de 1891-1892 Picos de Najarra (Guadarrama), de Jaume Morera.   

La darrera encarregada d’endinsar-nos en la col·lecció del Museu serà la compositora, guitarrista i cantant del grup Renaldo&Clara, Clara Viñals (1990, Lleida), que el dimarts 16 d’agost ens presentarà una de les figures cabdals del modernisme, Xavier Gosé, parlant de l’obra de 1913 Sobre la nieve.  

Tres personalitats lleidatanes vinculades al món de la cultura que ens acompanyaran a conèixer —cadascuna des de la seva perspectiva— algunes obres representatives de l’art que custodia el Museu d’Art Jaume Morera.