L’Univers Cristòfol surt del Museu

17 de maig de 2023

Al MORERA. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida ja tenim ganes de començar a organitzar activitats però encara no podem obrir les portes de la nova seu per a fer-les. Per aquest motiu comencem a desplegar les ales més enllà de l’edifici i us presentem un projecte itinerant, l’Univers Cristòfol. Una iniciativa per fer ressonar els nostres artistes a diferents centres educatius del territori.

L’Univers Cristòfol és un projecte de l’àrea educativa del Museu que vol portar un dels artistes de la nostra col·lecció més enllà de les parets del Museu. Parlem de Leandre Cristòfol (Os de Balaguer, 1908 – Lleida, 1998) un dels principals creadors contemporanis de Ponent.

Materials educatius de l’Univers Cristòfol

El projecte es presenta en forma de calaixera antiga de la qual se’n poden extreure diferents materials i documents que permeten iniciar projectes educatius adaptats a les característiques dels grups. Els materials i documents de la calaixera ens condueixen per la vida i obra de l’artista i ens ajuden a tractar temes tan diversos com la família, la geografia, la creació o el desenvolupament sostenible, entre molts d’altres.

Dins de la calaixera els materials s’organitzen en quatre blocs temàtics (orígens, materials-objectes, creativitat-imaginació i biografia-context) que es poden treballar de forma independent i transversal.

L’Univers Cristòfol neix amb la voluntat de fer arribar a diferents centres educatius de la demarcació la història de l’art contemporani lleidatà a través d’un dels seus referents a Ponent. Al mateix temps, el projecte posa a l’abast de la comunitat educativa una eina que permet utilitzar l’art com a generador de coneixement.