Nogués Santamaria, Teresa

escultor

BIO

GRAFO

Naixement
1963
Professió
escultor
Lloc de naixement
Torrent de Cinca
Biografia
Graduada en arts aplicades i oficis artístics per l'Escola de Belles Arts de Lleida, Teresa Nogués és un clar exemple del sentiment vital posat al servei de l’art. La seva és una obra íntima, intuïtiva, molts cops propera a la poesia conceptual, però amb una càrrega irònica força contundent. Partint d’una aparent tècnica artesana en l’elaboració de moltes de les peces que conformen les seves instal•lacions, el treball de la Teresa testimonia una mirada pròpia, sorgida dels àmbits d’intervenció tradicionals de la dona, a partir del qual genera un discurs amb una forta càrrega crítica i no exempta d’ironia respecte de la realitat quotidiana que ens envolta. Sorgida al caliu de l'entorn cultural i artístic de l’Escola Municipal de Belles Arts, la seva trajectòria s'inicià amb els certàmens de les "Entregues", organitzats pel propi centre i l'Ajuntament de Lleida. A partir de llavorns la seva obra ha participat en exposicions celebrades en alguns dels espais d’art contemporani més rellevants del país. Francesc Gabarrell
Llegir més

Autors Relacionats (4)

Bibliografia

  • ALFONSO, J. Teresa Nogués. Victòria + derrota. Barcelona: Escola Municipal de Belles Arts, 1998.
  • GABARRELL, F.; NOGUÉS, T.; JOVÉ, A. Entrega 2001. Laura Cirera, Teresa Nogués, Enriqueta Vendrell. Lleida: Ajuntament de Lleida, 2002.
  • GUERRA, C.; CARAYOL, P. Deuxièmes Ateliers d'été. Jordi Alfonso, Elodie Barthélémy, Teresa Nogués. Centre Bradford - Aussillon, 1994.
  • NADAL GAYA, J.M. Diccionari de pintors, escultors, gravadors i dibuixants. L'art a la Lleida del segle XX. Lleida: Pagès Editors, 2003. 84-7935-998-6
  • PICAZO, G.. Instal·lació. Simbiosi. Teresa Nogués - Xavier Manubens. Barcelona: Centre d'Art Alexandre Cirici; Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, 1991.