Art i viatge

Art i viatge

Una mirada al  “viatge” com a camí per a la  descoberta de nous mons, el retrobament i l’aprenentatge, fenòmens íntimament vinculats a la creació artística.

Fòrum Romà (Roma)​

Baldomer Gili Roig

Aguadora mora​

Miquel Viladrich

Sense títol

August Puig

Sense títol

Josep Iglesias del Marquet

Paisatge d’Holanda

c. 1884

Després de la mort de la seva parella, Carlos de Haes retorna a Holanda, la terra dels seus avantpassats, a la recerca de l’ambient familiar que tant troba a faltar.

El pintor y su guía

1891-1892

Com un explorador, Morera s’endinsa en la Serra de Guadarrama per pintar les muntanyes i els paisatges nevats on la natura es torna més inaccessible i grandiosa.

Fòrum Romà (Roma)

1900-1904

En ple procés d’aprenentatge, Gili Roig viatja a Itàlia, on  descobreix una  llum nova per la seva pintura, i fa de la fotografia l’instrument per explicar i crear el que veu.

Le manteau bleu

c. 1912

Des de la Barcelona obrera, Gosé viatja fins al París de la Belle Epoque, que l’acollirà i el nomenarà el seu gran cronista, l’encarregat de donar llum a un món ple de secrets i passions.

Aguadora mora

1933

Miquel Viladrich es submergeix en la societat sefardita del Marroc per dur a terme una sèrie de retrats de personatges i oficis del món àrab. Serà el primer occidental que penetrarà allà on no havia estat mai ningú.

Sense títol

1956

El viatge mental com un estadi més en la descoberta de nous mons, de noves realitats, per captar, com feia August Puig, la calma total que anuncia la tempesta.

Sense títol

1966

Més enllà dels tòpics de la societat nord-americana, el viatge d’Iglesias del Marquet pels EE.UU és existencial, a la recerca dels vincles amb el món multiracial i multicultural.

Londres (joves)

1967

Josep Jové fuig  de la foscor i les restriccions socials que imposa el franquisme. A Londres troba nous horitzons i espais de llibertat i transgressió.

Alma viajera

2004

La maleta, com un àlbum de records espiritual. En ella, Chema Alvargonzález evoca el temps, però també el trànsit o la memòria del viatge, en continua transformació.

Fotografia de l'Ambaixada d'Espanya a Irlanda

2015-2016

Si la nacionalitat ens proporciona la qualitat de pertànyer a un estat determinat, Núria Güell ens mostra un viatge construït a partir de la voluntat de rebutjar aquesta  construcció identitària imposada.

Sense títol (Sèrie Ciència Ficció)

2003