El Morera està d’estrena

1 de desembre de 2022

El Morera està d'estrena

A partir d’avui, estrenem nom i imatge. Som el Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida. Un Museu que beu d’un llegat històric de més de cent anys, com a Museu d’Art Jaume Morera; el qual, ara, es transforma, muta, evoluciona.  

Estrenem nom, imatge i, també, pàgina web. Es tracta d’un espai digital de transició entre el Museu d’ara i el que vindrà, des d’on pots consultar l’evolució constructiva del nou Museu i estar al corrent de les darreres novetats. 

Però la cosa no acaba aquí. Potser et preguntaràs on és la col·lecció del Museu i com accedir a ella, si ara mateix no la podeu veure a les sales del Museu. Et volem informar que la col·lecció, a partir d’avui, es trasllada a la plataforma Constel·lacions perquè puguis navegar pel fons del Museu, crear seleccions d’obres i guardar les teves preferències.  

Navega, descobreix, cerca, consulta, sorprèn-te, inspira’t, relaciona, i comparteix les col·leccions del Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida. El Museu es renova amb una finestra oberta a l’espai digital per a gaudir dels diferents llenguatges artístics i creatius del segle XX i XXI.

Transformem el Museu, construïm el nou Morera

A les portes de donar la benvinguda al 2023, una data assenyalada per l’obertura del nou Museu, us volem informar d’algunes de les transformacions que està vivint el Museu i de les quals podrem gaudir-ne aviat.

• Ampliem la cronologia del Museu fins als nostres dies, amb la voluntat de ser un dels pocs Museus del país especialitzat en art modern i contemporani, el qual custodia obres que van des del segle XIX als nostres dies. Un Museu que vol transmetre diferents narratives al voltant de la creació artística d’abans i d’ara i, alhora, ser un espai de debat entorn la cultura i la societat. 

• Augmentem les activitats organitzades des del Museu a partir de la ubicació a un nou espai, situat a la Rambla de Ferran núm.13. En aquest hi haurà un espai d’acollida al visitant, sales expositives, elements multimèdia, sala de reserva visitable, aula educativa, auditori i espai d’observació de la descoberta de les adoberies del segle XIII. 

• Volem ser un centre referent de la cultura moderna i contemporània a les Terres de Ponent a partir de l’exercici de difusió de l’art dels darrers segles i de la generació d’experiències entorn de la creació per al gaudi cultural i la transformació de les persones.